close
  • dinsdag 18 december
Vakantie en reizen

Wil jij nog in zo’n smerig vakantiehuisje?

Wil jij nog in zo’n smerig vakantiehuisje?

Men neme dertig vakantiehuisjes en zet er een team van onberispelijke experts op met onder andere een uv lamp. Je wilt het eigenlijk niet weten, maar het laat sporen van bloed, urine en allerlei andere viezigheid zien.

Bijna de helft van die dertig huisjes blijkt niet schoon te zijn. Sterker nog: de huisjes zijn gewoon smerig en zitten vol poep-bacteriën en andere niet frisse vloeistoffen. De consumentenbond voerde het onderzoek uit en concludeerde vieze douchevloeren, badkuipen, wastafelkranen en eettafels. Hoe schoon zou het aanrecht dan zijn?

Pepermuntjespot

Het lijkt niet vreemd natuurlijk. Elke week een andere familie, de een wat netter dan de ander. Hetzelfde gaat op voor de Ikea ballenbak of de deurkrukken in menig openbaar gebouw. Iedereen zit er met z’n tengels aan en geen idee wat hij of zij daarvoor heeft aangeraakt. We noemen nog even de pepermuntjespot in het restaurant. Lijkt zo fris in de mond, maar wie hebben er allemaal in die pot zitten graaien met hun vingers?

We willen je natuurlijk geen fobie aanpraten, maar lekker is dit niet. Overal waar je komt, in trein en bus bijvoorbeeld, zal het wel vol zitten met bacteriën en andere troep waar je liever niet te veel bij stil moet staan, want dan wil je de deur niet meer uit.

Spik en span

Maar van vakantiehuisjes verwacht je toch wel enigszins dat ze spik en span zijn. Dat er flink met een desinfecterend middel doorheen wordt gegaan op de wisseldag. Als je daar niet op kunt vertrouwen, en er sprake is van rare vlekken op matrassen, haren op plekken waar je ze liever niet hebt en schimmels in hoeken, krijg je er toch een naar gevoel bij. Zo ook Center Parcs, Roompot en Landal die beloven maatregelen te nemen. Daar hopen we dan maar op, want voor je het weet is het weer vakantie.

Bron: Nu.nl