close
  • donderdag 26 november
Zorg en Zekerheid

Wat een geluk: minder tekenbeten door warme weer

Wat een geluk: minder tekenbeten door warme weer

Door het warme en droge weer van de afgelopen weken doen zich veel minder tekenbeten voor. Het aantal meldingen is flink laag. 

Er blijken zo’n tweederde minder meldingen binnen gekomen te zijn dan in dezelfde periode vorige jaren, zo constateert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Wageningen University. 

Teken blijken zich te verstoppen

De kans op een tekenbeet is weliswaar nog altijd aanwezig, maar mogelijk zoeken mensen meer het water op dan dat ze de bossen of velden in gaan, waardoor er minder beten zijn. Bovendien blijken teken zich in droge periodes meer te verstoppen. Ze kruipen diep onder bladeren en takken vanwege mogelijke uitdroging, zo meent het RIVM. 

Aangrijpend persoonlijk verhaal over ziekte van Lyme

Toch moet je er nog altijd alert op zijn als je de bossen of duinen in gaat. Hoe eerder je een teek weghaalt, hoe beter dat is om besmetting te voorkomen. In dit artikel vertellen we je daar meer over, wat gaat over de ziekte van Lyme en de enorme gevolgen die dat kan hebben op de rest van je leven. het is een aangrijpend persoonlijk verhaal.

Preventie, behandeling en diagnostiek

Nog altijd treft duizenden mensen per jaar de ziekte van Lyme. Een expertisecentrum werkt de komende jaren samen om preventie, behandeling en de diagnostiek van de ziekte van Lyme te verbeteren.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook