Kamerleden: Ouderen mogen geen eigen maal bestellen? Idioot!

Tweede Kamerleden reageren verontwaardigd op het nieuws dat twee Groningse ouderen zijn aangeklaagd, omdat ze op eigen houtje maaltijden bestellen. ,,Idioot dit. Laat mensen zelf kiezen wat ze willen eten”, stelt GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet.

De directie van een serviceflat in Groningen verplicht de bewoners een maaltijd af te nemen bij een vaste leverancier, omdat anders de kosten niet meer gedekt kunnen worden. Sommige bewoners vinden het eten echter niet lekker en bestellen hun maaltje liever elders. Dat mag niet, vindt de directie, die het langlopende conflict nu voor de rechter brengt.

,,Dan ben je 88 jaar en moet je voor de rechter verschijnen omdat je zelf wilt beslissen wat je eet… Het moet niet gekker worden!”, reageert SP-Kamerlid Lilian Marijnissen.

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer is eveneens verontwaardigd. ,,Naar de rechter omdat je zelf kiest wat je wilt eten als oudere? Wat mankeert zo’n organisatie!?”

Vera Bergkamp van D66 laat weten dat ze staatssecretaris Martin van Rijn heeft gevraagd te bemiddelen in Groningen. Ze hoopt dat daarmee de gang naar de rechter wordt voorkomen. ,,De keuzevrijheid van bewoners moet centraal staan”, vindt ze.

Volgens ouderenbond ANBO komt het vaker voor dat bewoners van serviceflats verplicht maaltijden moeten eten van een vaste leverancier.

Bron: Algemeen Dagblad

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top