close
  • zondag 20 september
Nostalgie

Was jij ook zo’n fan van Grease?

Was jij ook zo’n fan van Grease?

muziekmaand

Those su-hu-mmer ni-i-i-ghts… Tell me more!. Dat doen we dan ook maar even, want behalve dat we direct de stem van John Travolta als Danny Zuko horen bij het lezen van deze laatste zin uit het Grease nummer ‘you’re the one that I want’, zijn we ook direct terug in de tijd.

Het is 1978 als Grease wordt uitgebracht. Een filmmusical zoals dat heet. Romantisch, stoer en vooral heel succesvol. Sandy en Danny, die elkaar tijdens een zomervakantie ontmoeten en in eerste instantie tegenpolen lijken -hij stoer, zij lief- treffen elkaar na de vakantie op dezelfde school en ‘the rest is history’.

Pink ladies

De film gaat op 16 juni 1978 in première, barst van de energie, draagt humor in zich en menigeen wil eind jaren zeventig wel bij de pink ladies horen of de gasten in die leren jasjes. Naar een highschool wil je vanaf dat moment sowieso. En de titelsong, overigens geschreven door Barry Gibb, zing je de hele dag.

Reünie?

Komend jaar zou er een reünie op handen zijn. Hoe dat eruit gaat zien is nog niet bekend, maar volgens de Engelse krant The Mirror zouden Travolta en Olivia Newton John weer samenkomen om te zingen. En dan weet je het wel, luister maar even terug. Nog even dit: Newton-John is inmiddels 68 jaar, Travolta 69.

Bron: AD

 

Geschreven door: Redactie