close
  • dinsdag 18 december
Recepten

Vandaag nog bakken: Gerda’s makkelijke muffin

Vandaag nog bakken: Gerda’s makkelijke muffin

Pasgeleden kreeg ik een kaartje met de volgende tekst: ‘De afwas kan wachten .. het leven niet’. En zo is het dames en heren. Met dat idee ging ik aan de slag in de keuken. In de fruitschaal trof ik twee al behoorlijk bruine bananen aan. Wegdoen of toch nog een recept mee verzinnen? Het werd het laatste. Havermout heb ik altijd in huis, voor het geval dat. Nog wat extra toevoegingen en als laatste een flinke dosis liefde en klaar is Kees. Een makkelijk en voedzaam ontbijtje of tussendoortje is het resultaat. Er zit geen tarwe in en de suiker is in dit geval beperkt tot het gebruik van poedersuiker voor de foto. De melk is vervangen door sojamelk. En het mooie is: je hebt bijna geen afwas. Want de benodigdheden zijn tot het minimum beperkt (1 kom, 1 vork, 1 (thee)lepel en 1 mok of cocotte). Dus geniet van deze muffin en leef!

Ingrediënten:

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 170-175 graden Celsius. Klop het ei met de sojamelk los in een kom. Prak de banaan en meng deze door het eimengsel. Alle overige ingrediënten toevoegen en door elkaar roeren. Vet het bakvormpje in (cocotte, mok) en doe het beslag erin. Zet de cocotte voor ongeveer 30 minuten in de oven. Als de muffin mooi bruin en gerezen is, is ie klaar voor consumptie (na afkoelen). Je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de ingrediënten. Eet smakelijk 😊

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook