close
  • zondag 29 maart
Algemeen

Tim Hofman: ‘Ik ga het mooiste programma van de Nederlandse televisie maken’

Tim Hofman: ‘Ik ga het mooiste programma van de Nederlandse televisie maken’

Het is een van de meest indrukwekkende programma’s van de Nederlandse televisie: ‘Over Mijn Lijk’. Tim Hofman neemt volgend jaar de presentatie over van Valerio Zeno.

Ongeneeslijk ziek

‘Over Mijn Lijk’ is een programma over een vijftal jongeren die ziek zijn en weten dat ze niet oud gaan worden. Dat is voor hen echter geen reden om altijd maar down te zijn. De kijkers zien dat het vijftal iedere dag iets positiefs uit de dag haalt. Dat maakt het programma ontroerend, grappig, mooi, maar soms ook keihard en genadeloos. Heel bijzondere televisie.

‘Trots en vereerd’

Tim Hofman (30) gaat volgend jaar het programma presenteren. Dit nieuws deelde hij donderdagavond op Instagram. ,”Ik ga het mooiste programma van de Nederlandse televisie maken,” laat hij weten. “Trots, vereerd en ik beloof dat het bijzonder wordt. In 2019 te zien op NPO1.” De presentator is een presentatietalent van BNN en onder andere bekend van het programma Spuiten & Slikken.

Achtste seizoen

De eerste twee seizoenen (in 2006 en 2008) werden gepresenteerd door Patrick Lodiers. Daarna een jaar door Yvon Jaspers. Vervolgens heeft Patrick Lodiers het nog twee seizoenen gepresenteerd. Tijdens de laatste twee seizoenen was de presentatie in handen van Valerio Zeno. Zeno verlaat BNN Vara na tien jaar, omdat “de wegen van de omroep en de presentator de laatste jaren uit elkaar zijn gegroeid”, zo staat in een verklaring. Hij wilde zelf nog erg graag een nieuw seizoen maken, desnoods freelance, maar dat zat er voor hem niet in. Tim volgt hem op en neemt het achtste seizoen voor zijn rekening.

Foto: Door DWDD – Tim is terug!, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65857032

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook