close
  • zaterdag 31 juli
Rouw en verlies

Rina is 10 jaar actief met haar uitvaartonderneming en viert dit 12 oktober tijdens de uitvaartbeurs

Rina is 10 jaar actief met haar uitvaartonderneming en viert dit 12 oktober tijdens de uitvaartbeurs

Nadenken over de dood doen we liever niet. Toch weet Rina Uulders, eigenaar van Uitvaartverzorging Rina Uulders, hoe belangrijk het is om wensen duidelijk op papier te hebben. “Nadenken over de dood wil niemand, maar een waardig afscheid willen we allemaal.” Inmiddels is de uitvaartonderneming 10 jaar actief en wil Rina dit jubileum graag middels een uitvaartbeurs op 12 oktober vieren. “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen wat mensen mij geven.”

Als uitvaartonderneming is ons motto ‘liefde, respect en aandacht’. Dat komt tot uitdrukking in het hele traject. “In overleg met de familie bieden wij de laatste zorg en bespreken we de plaats van opbaring en de wijze van afscheid nemen. Maar we begeleiden de nabestaanden ook bij de keuzes onder andere voor de kist, het begraven of cremeren, kaarten, bloemen en rouwvervoer. We nemen in alles alle tijd voor de wensen van de nabestaanden. Het zorgdragen voor een persoonlijk en waardig afscheid, dat is waar wij het voor doen.”

Enige tijd na de uitvaart nemen wij contact met u op om na te gaan of wij nog iets voor u kunnen betekenen. Te denken valt aan het uitzoeken en /of leveren van dankbetuigingen, een gedenksteen of gedenkplaat. Tevens kunnen wij u informeren over de vele mogelijkheden voor de bestemming van as.

Dementievriendelijk

Rina is eveneens een dementievriendelijke uitvaartverzorgerster. “Uitvaartverzorgers komen steeds meer dementie tegen onder de nabestaanden. Ik heb een opleiding gevolgd waarin ik geleerd heb om mensen met dementie zo goed mogelijk te begeleiden op het moment dat iemand hen ontvalt. Ook voor hen is het mogelijk om persoonlijk afscheid te nemen van hun geliefden. Het vraagt van ons als uitvaartverzorgers een specifiekere en liefdevolle aanpak,” vertelt Rina.

Uitvaartbeurs

Op zaterdag 12 oktober vieren wij ons 10-jarig bestaan tijdens een uitvaartbeurs. het Baken, Trompstraat 2, Ommen is de locatie waar wij iedereen welkom heten. “Omdat wij voorstander zijn van thuis opbaren richten we een huiskamer in. Het feit dat nabestaanden op elk moment van de dag bij de overledene kunnen kijken vinden we ontzettend waardevol. Verder is er een diversiteit aan vervoer, waaronder een truck, een motor en een rouwbus. Ook zijn er kisten, urnen en sieraden te zien. Er zijn veel betrokken bedrijven aanwezig. Zo is er onder meer een fotograaf die zich richt op het fotograferen van zogenoemde ‘stille kindjes’; maar ook een bloemist, de notaris, crematoria en de natuurbegraafplaats zijn aanwezig.” Onder het genot van een hapje en een drankje willen wij alles rondom een waardige uitvaart dichterbij het publiek brengen. De uitvaartbeurs wordt gehouden van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Uitvaartverzorging Rina Uulders is dag en nacht bereikbaar. Wij zijn werkzaam in Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Zwolle, Hoogeveen en omgeving.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook