close
 • zondag 29 maart
Wonen

Oma weet raad 2.0: WD-40 is echt overal goed voor!

Oma weet raad 2.0: WD-40 is echt overal goed voor!
Vroeger kon je voor al je problemen bij oma terecht. Regelmatig een verstopte neus? Oma wist raad: dagelijks een paar liedjes neuriën om je holtes goed open te houden. In gevecht geweest met de spaghetti en een rode vlek in je nieuwe witte shirt? Oma was je redding, gewoon je shirt in het zonlicht hangen na het wassen en de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Natuurlijk zijn er nog genoeg oma’s die raad weten en hun soep is nog steeds de aller-aller-lekkerste, maar tegenwoordig hebben we een nieuwe trend: de lifehacks, oftewel ‘makkelijke oplossingen voor alledaagse problemen die het leven aangenamer maken’. Ze zijn overal op social media. Sommige werken totaal niet, maar anderen zijn echt handig om te weten. 50+ leidt je door het oerwoud van tips en zet er regelmatig een paar voor je op een rij. Vandaag alles over die superhandige blauwe WD-40 spuitbus die je al voor een paar euro bij de Action koopt.

Wondermiddel uit de ruimtevaart

bussen WD-40WD40 is het meest bekende merk van kruipolie. Het is smeert, reinigt, beschermt en verdrijft water. Het middel is uitgevonden in 1953 in het kader van de ruimtevaart om roest en corrosie tegen te gaan. WD-40 is een afkorting van “Water Displacement – 40th attempt”. Het was de veertigste poging. Tot op de dag van vandaag wordt nog steeds dezelfde formule gebruikt.Door de jaren heen bleek dat WD-40 voor veel meer toepassingen kan worden gebruikt dan puur water verdringen. Het wordt tegenwoordig beschouwd als het beste middel om allerlei problemen op te lossen. Er zijn inmiddels meer dan 2000 toepassingen bekend waarvoor je WD-40 kunt gebruiken. Hieronder een kleine selectie, de complete lijst lees je hier.

kindertekeningToepassingen

  • Koffiekringen gaan ermee uit een houten tafel
  • Je douchedeur en douchekop kun je ermee schoonmaken
  • Krasjes op je auto spuit je even in en daarna poets je ze zo weg; ook vogelpoep is zo van je auto af met dit middel
  • Stroeflopende ritsen glijden weer soepel met een beetje WD-40
  • Heb je kauwgom in je haren? Inspuiten met WD-40 en je kamt het er zo uit. Ook hondepoep onder je schoen is zo los.
  • Altijd lastig, stickers die er niet af willen. Ze gaan makkelijker los als je ze eerst inspuit
  • Hebben je kleinkinderen je muur volgekalkt met stift of krijt en ben je daar niet blij mee? Beetje WD-40 erop en afvegen met een natte doek.
  • WD-40 is een prima ontvetter van je handen en een ring die vastzit aan je vinger heb je er zo mee los
  • Heb je een enthousiaste puppy of kitten die op je kabels bijt? Spuit ze even in, dan stoppen ze er wel mee.
  • Soms zitten je opgestapelde glazen aan elkaar vast. Dan heb je kans dat ze stuk gaan. Met WD-40 krijg je ze los.
  • In combinatie met kaneel jaagt het mieren weg (tja, wij weten ook niet waarom)

Ook handig om te weten waar het wondermiddel minder geschikt voor is. Gebruik het niet voor electronica, fietsketting, deurscharnieren en in een Rubiks kubus.

Bron: WD-40

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook