close
  • zondag 23 februari
Interieur

Kies je voor een hooglans keuken of niet?

Kies je voor een hooglans keuken of niet?

Of je nu kiest voor een nieuwe keuken of slechts voor nieuwe fronten; de uitstraling ervan maakt de sfeer. Niet alleen is de kleur van belang, maar vooral ook of deze in hoogglans of in een matte finish is uitgevoerd. Hoe kom je nu tot een juiste keuze?

Hoogglans ziet er prachtig uit en is een veel gekozen afwerking. Het geeft een chique uitstraling. Vaak geeft het de keuken ook een ruimtelijk aangezicht. Als de ruimte nogal donker is en bijvoorbeeld op het noorden ligt, is een hoogglans keuken een goeie keuze. Een moderne keuken ziet er in hoogglans prachtig uit. Een nadeel is dat je er snel (vette) vingers op de frontjes ziet. En ligt de ruimte op het zonnige zuiden, dan is de schittering groter.

Reden om voor hoogglans te kiezen

Een matte keuken is leverbaar in vooral natuurlijke kleuren zoals afgeleiden van bruin en grijs. Het geeft een keuken een gemoedelijke sfeer. Rustig en kalm. Wie meer een neutrale uitstraling wenst, zal eerder voor een matte keuken kiezen.

Een matte finish van een houten keuken laat bijvoorbeeld mooi de nerven zien. En een matte afwerking kan bij meerdere materialen worden uitgevoerd. Ook het combineren met een andere afwerking, is vaak in trek. Hierdoor krijgt de rustige keuken net die twist die het zo bijzonder maakt.

Vingerafdrukken zie je minder snel op een mat afgewerkte keuken. En je treft geen hinderlijke schittering. Maar dat kan voor iemand anders nu juist de reden zijn om voor hoogglans te kiezen.

Keuze baseer je op jouw keuken

Kortom; je smaak, de eigenschappen van de ruimte, het materiaal en nog veel meer bepalen mede de keuze voor hoogglans. Het is daarom niet aan te raden louter op een plaatje uit een brochure af te gaan, maar de keuze op jouw eigen keuken te baseren. En laat je goed informeren door een keukenexpert.

Houd bij de keuze rekening met:

-de ligging van de keuken (zuid of noord bijvoorbeeld)

-het licht dat de keuken binnenvalt

-de wijze waarop de keuken gebruikt wordt ivm kwetsbaarheid (kinderhandjes)

-de uitstraling die je wenst (chique, design, rustig of neutraal)

-het materiaal waaruit de keuken bestaat. Soms past hoogglans dan beter dan mat of andersom

 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook