close
  • maandag 6 december
Kunst en Cultuur

Heet je Rembrandt? Dan zoekt het Rijksmuseum jou!

Heet je Rembrandt? Dan zoekt het Rijksmuseum jou!

Het Rijksmuseum in Amsterdam is op zoek naar mensen met de naam Rembrandt om gezamenlijk op donderdagavond 14 februari de expositie Alle Rembrandts te openen.

2019 is het Jaar van Rembrandt. Het is namelijk 350 jaar geleden dat de wereldberoemde zeventien-eeuwse meester Rembrandt (1606-1669) overleed. In het Rijksmuseum zijn er daarom drie grote Rembrandt-tentoonstellingen te zien en worden er tal van evenementen georganiseerd in het teken van de grote meester. Vandaar dat het museum nu op zoek is naar mensen die Rembrandt heten.

Voorwaarden

De mensen die het museum zoekt, moeten Rembrandt als eerste voornaam hebben. Ook moet de naam de letter d en t bevatten. Wellicht denk je “Zijn er nog wel mensen met de naam Rembrandt”? Het is natuurlijk wel een beetje een antieke naam. Toch waren er in 2014 volgens het Meertens Instituut 203 Rembrandts in Nederland.

Aanmelden

Is jouw naam Rembrandt en ben je geïnteresseerd ? Opgeven kan tot 1 februari bij het Rijksmuseum. Je wordt als ‘supervip’ ontvangen tijdens de opening en de rest van het jaar mag je aanwezig zijn bij alle speciale Rembrandt-evenementen.

Bron: Rijksmuseum 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook