close
  • zondag 29 maart
Recepten

Gerda’s schippersstoof

Gerda’s schippersstoof

Deze stoofschotel is er eentje zonder poespas en (h)eerlijk. Van oorsprong werd het vooral gemaakt op schepen. Je kunt meerdere soorten vlees gebruiken en zelfs restjes, waardoor de eenvoud van het gerecht nog meer tot zijn recht komt. Het is bijzonder geschikt om te eten op een gure winterse dag. Stel je eens voor: bij thuiskomst na een heerlijke buitenwandeling in de kou of in de sneeuw, staat er een heerlijke winterse stoofschotel te dampen in je keuken en die verspreidt een heerlijke geur door het hele huis. Quality time aan de grote etenstafel met een select gezelschap, genieten van dit lekkere gerecht en sterke verhalen vertellen.

Wat heb je nodig

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes. Schil en snipper de uien. Doe boter in de pan en fruit de ui. Het gesneden vlees samen met de peperkorrels en laurierblaadjes in de pan doen. 1 liter kokende kippenbouillon toevoegen. Het vlees moet net onderstaan. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Voeg de helft van de aardappelblokjes toe en doe de deksel weer op de pan. Vervolgens 15 minuten zachtjes laten koken. De andere helft van de blokjes aardappel toevoegen en nog 20 minuten zachtjes laten koken. De aardappelen worden zacht en vormen een soort puree. De rest van de blokjes is gaar en blijft in stukjes zichtbaar. Breng eventueel met nog wat peper en zout op smaak. Serveren met een klontje boter en bieslook. Om het helemaal lekker te maken kun je als bijgerecht kiezen voor rode bietjes en roggebrood.

Geschreven door: Gerda Uiterwaal

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook