close
  • zondag 22 september
Recepten

Gerda goes bananas!

Gerda goes bananas!

Na een lang weekend van lekker eten, genietend van het gezelschap van familie, vrienden is het weer even schakelen naar de realiteit.
De Kerstdagen zijn meestal gevuld met heerlijke lunches en diners, weinig beweging en mogelijk een glaasje wijn teveel of in ieder geval meer dan de gebruikelijke dosering.

De meesten onder ons lassen een derde kerstdag in. Een kerstdag extra waarin al het lekkers wat is overgebleven wordt genuttigd…
Een verlangen om een paar dagen in gebruik te nemen om de spijsvertering te resetten is aanwezig. Dat wil zeggen dat de spijsvertering iets minder onder druk komt te staan door bijvoorbeeld lichter te eten en een kleinere portie te nuttigen. Aangezien mijn fruitschaal afgelopen weekend nauwelijks is aangeraakt en de bananen precies rijp genoeg waren ging er bij mij een lichtje branden. Bananen zijn licht verteerbaar en een bron van vezels en energie. Een bananenbrood gaat het worden. Let’s go bananas!

Ik heb me uitgeleefd in een heerlijk brood, welke je als tussendoortje of juist als ontbijt kunt gebruiken. Dit brood is zonder gluten, zonder toegevoegde suiker èn zonder e-nummers. En je kunt naar hartenlust variëren. En daar ligt nu juist de uitdaging… leef je uit en go bananas!

Wat heb je nodig

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bananen in plakjes en doe 2 ervan in de blender, samen met de eieren, havermout, kokosvet, bakpoeder, yoghurt en zout. Mix totdat alles goed gemengd is. Doe een

laagje (ongeveer 2/3 van het) beslag in de bakvorm. De walnoten licht breken in je hand. De verse dadels van hun pit ontdoen. Vervolgens de ingrediënten zoals de dadels, gebroken walnoten en hele hazelnoten en pitten en kokosrasp verdelen over de bakvorm. Vervolgens het laatste deel van het beslag in de bakvorm gieten.

Als laatste de plakjes banaan verdelen en over het geheel en lichtjes aandrukken in het beslag.

Bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. Natuurlijk even checken met een prikker, door deze in het brood te steken of het brood gaat is.

Vervolgens af laten koelen alvorens aan te snijden.

Eetsmakelijk

Geschreven door: Gerda Uiterwaal

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook