Fietsroute app verrijkt fietsroutes in Friesland

Nederland is een echt fietsland. Met ongeveer 200 miljoen dagtochten per jaar stappen veel Nederlanders regelmatig op de fiets om Nederland te ontdekken. Hierbij maken ze meestal gebruik van de fietsknooppunten. Dankzij dit systeem kan een route eenvoudig uitgezet worden door knooppuntnummers te volgen. Dit gebruiksvriendelijke systeem kent echter ook nadelen, want vaak lopen de routes niet langs bezienswaardigheden en horeca. Uit landelijk onderzoek van de ANWB blijkt dan ook dat onder andere de afwezigheid van horeca langs de fietsroutes een doorn in het oog is voor de fietsers.

Informatie op het juiste moment op de juiste plaats
Na een lange ontwikkelings- en testperiode introduceerde het Harderwijkse bedrijf Fietsnetwerk.nl hiervoor afgelopen fietsseizoen een oplossing: ‘De Fietsnetwerk App’. Deze App maakt gebruik van de laatste innovaties op het gebied van GPS-technologie. Hij geeft hierdoor secure begeleiding langs de knooppunten door circa 30 meter voor elk fietsknooppunt informatie te geven over de volgende stap in de route. Een nieuw uitgangspunt en hiermee volledig anders dan de bestaande Fiets Apps. Naast routebegeleiding ontvangen gebruikers van de App in hetzelfde bericht ook omgevingsinformatie op hun smartphone. Dit kunnen bezienswaardigheden of horecagelegenheden zijn, vaak met een aanbieding van de lokale ondernemers.

Batterijverbruik tot een minimum beperkt
Indien gewenst kan direct de route hiernaartoe opgevraagd worden. Met een bestand van ongeveer 2200 afstapmomenten, waarvan ruim 200 in de provincie Friesland, is er langs elke fietsroute van Fietsnetwerk.nl wel iets te zien of te doen. Dat aantal zal in de komende tijd alleen maar groeien. Door de innovatieve techniek is het batterij- en dataverbruik tot een minimum beperkt zodat zorgeloos een dag gefietst kan worden.

Ook zonder internet te gebruiken en gratis te downloaden
Bij een bezoek aan een afstapmomenten ontvangt men een welkomstbericht, een leuke aanbieding of informatie over de locatie. Ook zonder internet krijgt men deze informatie omdat gebruik wordt gemaakt van de innovatieve beacon-technologie.

De Fietsnetwerk App is gratis te downloaden voor Android en IOS en wordt intussen door meer dan 40.000 enthousiaste fietsers gebruikt.

Meer informatie over de Fietsnetwerk App is te vinden op: https://www.fietsnetwerk.nl/fiets-app/

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top