close
  • zondag 22 september
Vrije tijd

Ellie Lust over terugkeer bij politie: ‘Alleen op mijn voorwaarden’

Ellie Lust over terugkeer bij politie: ‘Alleen op mijn voorwaarden’

In het nieuwste nummer van Linda dat afgelopen woensdag verscheen, heeft ex-agente Ellie Lust (52) laten weten dat zij alleen ‘op haar voorwaarden’ terugkeert bij de politie.

“Ik heb zo’n blauw hart, je kunt mij wel uit de politie halen, maar de politie niet uit mij”, vertelt Ellie Lust melancholisch. “Dus ik zou zeker teruggaan. Maar dan wel op mijn voorwaarden.” Wat die voorwaarden precies inhouden legt ze verder niet uit.

Ellie op Patrouille

Ellie moest in september 2018 na een carrière van ruim dertig jaar weg bij de politie. Haar ex-werkgever zette haar onder druk en liet haar een keuze maken tussen werken bij de televisie of ‘in het blauw’. Het liefst zou ze beide banen willen combineren, vertelde ze vorig jaar juni tegenover Libelle. “Dat past ook bij me, en ik zie het als een geweldige kans om ons werk van binnenuit te kunnen laten zien, zeker als roze politievrouw.”

Die combinatie zag de politie echter niet zitten. Ellie koos voor de televisie. Voor AVROTROS maakt ze Ellie op Patrouille. Momenteel is ze bezig met een nieuwe seizoen van het programma. Eerder was Ellie als woordvoerder van de politie te zien bij Opsporing Verzocht. Bij het grote publiek werd ze bekend door haar deelname aan Wie is de Mol in 2016. Liefhebbers van dat programma zullen haar lesje ‘etherdiscipline’ (hoe ga je om met een portofoon) niet snel meer vergeten.

Lastige keuze

Het vertrek bij de politie was moeilijk voor Ellie. Zo vertelt ze in Linda: “”Dit jaar ben ik vier keer door mijn rug gegaan; ik ging letterlijk en figuurlijk gebukt onder de situatie.”

Bron: Linda

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook